Քանի որ, շոկոլադե հումուսի պատրաստման համար չի օգտագործվում շաքար, հետևաբար այն չի վնասում առողջությանը և կազմվածքին, հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով: Պատրաստվում է շատ արագ:
Բաղադրիչներ
- 250 գրամ սիսեռ
- 1 ճշի գդալ կակաո
- 1 ճաշի գդալ մեղր
- 3 ճաշի գդալ թահին
- 4 ճաշի գալ ջուր
- ¼ թեյ գդալ վանիլին
- մի պտղունց աղ:
Պատրաստման եղանակը: Սիսեռը մաքրել, վրան ջուր լցնել, թողնել 8-10 ժամ: Լվանալ և լավ եփել:
Պետք է հարել եփված սիսեռը, կակակոն, մեղրը, թահինը, ջուրը, վանիլինն ու աղը, ստանալ միասեռ զանգված:
Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել համեմունքներ, ինչպես նաև մրգեր: